Type A | STEK - meergeneratie woning

Een energieneutrale en duurzame woning voor een familie van meerdere generaties.

Concept

Dit is een energieneutrale en duurzame woning voor een familie van meerdere generaties. Geavanceerde bouwtechnieken en installaties worden gecombineerd met duurzame en milieuvriendelijke materialen. Aan de straatzijde bevindt zich een pneumatische lift die de oudere bewoners naar de woonkamer en het terras op de bovenste verdieping brengt.

Afwerking

De gevelbekleding bestaat uit CNC gefreesde delen van FSC gekeurd vurenhout (producent: Platowood). Het hout is verduurzaamd door een hittebehandeling zonder toevoeging van chemische impregnatiemiddelen. De kozijnen zijn van duurzaam meranti kozijnhout (uiteraard FSC gekeurd).

Duurzaamheid

Zonnepanelen op het dak leveren 6000 kWh per jaar op zodat gedurende het grootste deel van het jaar energieneutraal elektriciteit gebruikt kan worden. Het dak is uitgerust als een groendak (sedum op een voedselarme substraatlaag van 5 cm diepte). Door de lagere temperatuur op het groene dak neemt het rendement van de zonnepanelen met 6% toe. Ook wordt de druk op de stadsriolering vermindert door het waterbufferend vermogen van het groendak. De woning wordt op temperatuur gehouden met een warmtepomp met elektrisch aangedreven compressietechniek (of indien mogelijk met stadswarmte). De voor- en achtergevel zijn uitgerust met hoog- waardige isolatie en 3-laags glas in houten kozijnen. Gestreefd wordt naar een energieprestatie waarde EPC van lager dan 0,4.
WONINGTYPEvrijstaand
LOCATIEvrij
WOONOPPERVLAK
250m²
BOUWVOLUME
700m³
AFMETING (b x d x h)
5,6 x 12,8 x 12,8 m
EPC WAARDE
0,4
PRIJS
ca. €375.000

Voorbeeld woningen

Wij bieden hier een aantal realistisch uitgewerkte ontwerpen die als voorbeeld kunnen dienen voor uw project. Deze ontwerpen kunnen aangepast worden naar de exacte afmetingen en vereisten van uw kavel.

check out our new site at www.jebarchitecten.nl

X