Type C | Casa Madera

Ontwerp voor een duurzame en energieneutrale gezinswoning.

Concept

Casa Madera is een energieneutrale zelfbouwwoning gemaakt voor een gezin om verantwoord in te leven. Op de begane grond is de open keuken met kookeiland en eetruimte. Het woongedeelte is aan de tuinkant op het zuiden. Hier bevindt zich de vide die de woonkamer licht en ruimtelijk maakt. Op de eerste verdieping is aan de vide plaats voor een werkruimte met uitzicht over de tuin.

Afwerking

Het gevelmateriaal van Casa Madera is gemaakt van een systeem van met de kopse kant naar buiten gefixeerde planken van door hitte verduurzaamd FSC gekeurd populierenhout. Elke plank is gezaagd met een computer gestuurd zaagsysteem (CNC) met een net iets anders profiel. Samengevoegd geven deze planken een golvend 3d beeld weer.

Duurzaamheid

Geavanceerde bouwtechnieken en installaties worden in Casa Madera gecombineerd met duurzame materialen. Zonnepanelen op het dak leveren elektriciteit en de woning wordt op temperatuur gehouden met een warmtepomp of waar mogelijk met stadswarmte.
WONINGTYPEtussenwoning
LOCATIEvrij
WOONOPPERVLAK
125m²
BOUWVOLUME
435m³
AFMETING (b x d x h)
5,8 x 10,4 x 9,1 m
EPC WAARDE
0,4
PRIJS
ca. €275.000

Voorbeeld woningen

Wij bieden hier een aantal realistisch uitgewerkte ontwerpen die als voorbeeld kunnen dienen voor uw project. Deze ontwerpen kunnen aangepast worden naar de exacte afmetingen en vereisten van uw kavel.

check out our new site at www.jebarchitecten.nl

X